Jezik:

Predrag Vukićević

Kategorije

Detaljna pretraga

Cena

Autori

Lista autora

Sve slike izabrane kategorije/autora

  • Rođen je 1950.godine.
  • Predrag Vukićević  diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti  – odsek zidno slikarstvo u klasi profesora Gradimira Petrovića.
  • Postdiplomske studije završio je na istom fakultetu.
  • Specijalizovao mozaik. Član je ULUS-a. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih su značajne samostalne izložbe uBeogradu, Novom Sadu, Senti, Budvi, Cirihu, Briselu, i radovi u mozaiku izvedeni u Beogradu, Malmeu i Helsinborgu.
  • Dragocenost ove izložbe nalazi se u uzajamnoj vezi slikarskog  majstorstva čije uporište nalazimo u delima najboljih slikara dvadesetog veka, i obrazaca ponašanja savremene globalne komunikacije pred čijim naletima informacija pada i sama potreba za likovnošću koju Vukićević ne samo da ne zanemaruje, već je pojačava i njome briljantno ilustruje posledicu haotičnog života individue kao namenski određenu tematiku ovog ciklusa radova.
  • Opserviranje ovakve tematike, nužno i neizostavno podrazumeva ozbiljan jezik likovnosti, dramatičnost bojnih komplemenata, ilustrativnost koja nas upozorava, izmeštanje izabranog motiva iz konteksta zatečene situacije i niz genijalnih razrada koje je umetnik Vukićević, baveći se ukupnim sociološkim problemom individue, bio u stanju da predstavi.

Kategorije

Kategorije za pretragu

Detaljna pretraga

Cena

Autori

Lista autora

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC