Jezik:

Politika i uslovi

1. Politika privatnosti

Dragi kupci, molimo Vas da pažljivo pročitate Politiku privatnosti pre zaključivanja Vaše porudžbine. Ovo obaveštenje objašnjava vrste ličnih podataka koje prikupljamo, kako ih koristimo, sa kim ih delimo i kako štitimo Vaše podatke.Politika privatnosti i korišćenja ovog sajta, prodajaslika.org služi da vas upoznamo koje informacije prikupljamo i pod kojim uslovima, tako da taj proces možete da kontrolišete.

Zaštita privatnosti korisnika definisana je zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Podatak o ličnosti je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta. Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (“Službeni glasnik RS”, broj 87/2018), u daljem tekstu ,,Zakon”) se primenjuje i predstavlja zakonsku osnovu zaštite podataka i definiše uslove za obradu vaših prikupljenih podataka. Korisnici pristupaju internet stranici www.prodajaslika.org i veoma nam je bitno da pročitate ove informacije koje se odnose na podatatke koje prikupljamo kada pristupite našoj internet adresi. Mi cenimo Vašu privatnost i posebno vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka o ličnosti. Iz tih razloga ovom Politikom privatnosti želimo da Vas informišemo o prikupljanju, upotrebi, prirodi i obimu obrade Vaših ličnih podataka od strane Galerije Španac, ulica, Bulevar Zorana Đinđića 44a, MB: 60334706 (u daljem tekstu „Galerija Španac“ ili „mi“ ).


Korišćenje Vaših informacija

GalerijaŠpanac prepoznaje važnost zaštite privatnosti Vaših ličnih i finansijskih informacija. Uvedene su stroge mere bezbednosti kako bismo na adekvatan način mogli da zaštitimo Vaše podatke. Kada koristite sajt (www.prodajaslika.org), Galerija Španac prikuplja Vaše određene podatke. Kada se registrujete na sajt Galerije Španac, kako biste koristili našu online prodavnicu ili se prijavite za Newsletter, morate nam dati svoj pristanak za obradu i korišćenje Vaših ličnih podataka u skladu sa ovom Politikom privatnosti.


Koje podatke prikupljamo od Vas?

Galerija Španac prikuplja lične podatke posetilaca sajta koji se registruju i ostave svoje informacije, tj. koji koriste našu online prodavnicu. Dodatno, koristimo kolačiće (cookies) koji prate IP adrese tako da možemo poboljšati naše usluge, kao i Vaše iskustvo kupovine. Vaše ime, pol, datum rođenja, adresa za isporuku porudžbine, e-mil adresa i broj telefona se ubrajaju u podatke koje prikupljamo. Napominjemo da ne prikupljamo podatke koji se odnose na Vaše rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, versko ili filozofsko uverenje ili članstvo u sindikatu, kao ni obradu genetskih podataka, biometrijskih podataka, podataka u vezi zdravstvenog stanja, seksualnog života ili seksualne orijentacije. Zbog Vaše bezbednosti čuvamo i šifrovanu evidenciju Vaše lozinke za prijavljivanje na naš sajt. Napominjemo da ne prikupljamo lične informacije od bilo koga ispod osamnaest godina starosti. Ukoliko imate ispod osamnaest godina, molimo Vas da pitate roditelje ili staratelje da se registruju, a zatim koristite mogućnosti online kupovine. Molimo Vas da samostalno ne ostavljate nikakve lične podatke ukoliko ste mlađi od osamnaest godina.

Vaše lične podatke koristite prilikom registracije na našoj stranici, upravljanja našim web uslugama, i/ili da izvršite sve naloge koje zahtevate na našem sajtu. Komunikaciju putem elektronske pošte, koristićemo samo ukoliko tako nešto odobrite prilikom unošenja svojih ličnih podatka. U suprotnom, možemo koristiti Vaše informacije samo kako biste pratili naš rad i tako poboljšali naše usluge ili ostvarili komunikaciju sa Vama isključivo  u Vašem interesu.


Zaštita Vaših podataka

Zabranjen je svaki vid prodaje, iznajmljivanje i otkrivanje podataka – ličnog imena, adrese, elektronske adrese i drugih informacija naših kupaca trećoj strani van naše Galerije Španac.  Vaše lične informacije mogu biti obrađene od strane trećih lica isključivo u svrhu pomaganja promenama sajta prodajaslika.org i podležu strogim ugovornim obavezama poverljivosti.

 Zadržavamo pravo da podelimo Vaše podatke unutar naše galerije, ali tako da možete primati obaveštenja o artiklima, koji Vam mogu biti interesantni. Vaše podatke možemo otkriti isključivo ukoliko to zahteva zakon ili su u vezi sa pravnim zahtevom ili postupkom. Ako je Galerija Španac kupljena od strane drugog entiteta, informacije sajta galerije mogu biti dostupne novom entitetu.


Istinitost podataka

Prihvatanjem Politike privatnosti garantujete da su lični podaci, koje ostavljate na našem sajtu, istiniti, tačni, verodostojni i aktuelni u svakom pogledu. Dodatno, prihvatanjem postajete saglasni da se nećete lažno predstavljati u ime druge osobe niti ćete koristiti lažno ime ili ime za čiju upotrebu niste ovlašćeni.

Pristupom i korišćenjem našeg sajta, pristajete na prikupljanje, korišćenje i otkrivanje Vaših podataka kako što je propisano u ovom Ugovoru o privatnosti. Galerija Španac zadržava pravo da povremeno ažurira svoju Politiku privatnosti, a na Vama je da pratite promene na našem sajtu. O svim promenama Politike privatnosti bićete obavešteni putem elektronske pošte.

Ukoliko ste registrovani na našem sajtu i želite da izbrišete Vašu registraciju i lične podatke iz naše baze podataka, molimo Vas da nas kontaktirate. 

 


2. Zaštita podataka o transakciji

Zaštita poverljivih podataka o transakciji 

Čuvanje vaših podataka

Vaši lični podaci koji su prikupljeni na osnovu kreiranja Vašeg naloga ili prikupljanjem podataka na osnovu saglasnosti, čuvaće se sve do trenutka brisanja Vašeg korisničkog naloga ili do povlačenja Vaše saglasnosti. Podatke prikupljene na osnovu Vaše saglasnosti, obrisaćemo i pre povlačenja saglasnosti ukoliko je ostvarena svrha za koju smo prikupljali podatke. Zahtev za brisanjem i opoziv saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu saglasnosti pre opoziva. Vaše podatke možemo čuvati i nakon povlačenja pristanka ili nakon ispunjenja svrhe, u situacijama kada je to neophodno radi izvršenja naše zakonske obaveze (npr. Zakon o računovodstvu i slično) ili radi podnošenja, ostvarivanja ili odbrane pravnog zahteva.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Bezbednost ličnih i finanskijskih podataka prilikom online kupovine garantuje procesor platnih kartica, OTP Banka Beograd, zbog čega se proces naplate obavlja isključivo na stranicama banke. Podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, već isključivo sistemu banke. 


Zaštita privatnosti korisnika

Savesno se obavezujemo da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima i korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Kupci zadržavaju mogućnost izbora da budu obrisani iz naše baze podataka.Lični podaci o kupcima su dostupni isključivo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni i poslovni partneri su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.


Bezbednost podataka

Galerija Španac koristi odgovarajuće mere bezbednosti kako bismo na adekvatan način zaštitili informacije koje nam dajete. 


Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa Politikom privatnosti, molimo Vas da nam pošaljete e-mail na galerijaspanac@gmail.com  ili pozovete na broj telefona 011/311-0316 ili 064/113-6593. Želimo da Vam pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo. Nadamo se da će navedeni odeljci pružiti odgovor na Vaša pitanja, u suprotnom, budite slobodni da nas kontaktirate.



3. Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja 

Molimo vas da pažljivo pročitateove Uslove korišćenja pre korišćenja internet stranice www.prodajaslika.org
Pristupom ili korišćenjem stranica naše internet prodavnice slažete se da ste obavezani ovim Uslovima. Ako se ne slažete sa bilo kojim delom Uslova, nećete moći pristupiti naručivanju-kupovini proizvoda koje nudi naša internet prodavnica.


Opšte o uslovima kupovine


Uslovima korišćenja definisana su osnovna pravila kupovine u našoj Internet prodavnici Galerije Španac na internet adresi www.prodajaslika.org. Korisnik prihvata korišćenje Internet stranice www.prodajaslika.org isključivo za sopstvenu upotrebu. Korisniku je strogo zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera) radi preuzimanja sadržaja, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja Internet prodavnice. Ovakvo i svako drugo korišćenje koje nije u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.


Online kupovina:

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu određenog umetničkog dela, kliknite na dugme za kupovinu, popunite formular sa vašim podacima i sledite dalja uputstva.Nakon toga vam šaljemo email sa potvrdom vaše porudžbine i njenim brojem.Kada vaša uplata bude evidentirana na našem računu, brzom kurirskom isporukom ili ličnom dostavom vaše željeno umetničko delo će biti u vašem domu.Za svaku drugu opciju stojimo vam na raspolaganju, a ukoliko želite možemo vas kontaktirati i dogovoriti se oko vaše kupovine.


Naručivanje:

Svi proizvodi prikazani na stranicama www.prodajaslika.org  mogu se naručiti preko Interneta 24 sata na dan, 7 dana u nedelji.Kupci na teritoriji Srbije mogu željene artikle naručiti brzo i jednostavno na adresu galerijaspanac@gmail.com

Cene umetničkih dela na stranici www.prodajaslika.org su navedene u dinarima, eurima i dolarima.Cene u dinarima ne uključuje PDV jer Galerija Španac nije u sistemu PDV-a. 

Galerija Španac zadržava pravo da može otkazati narudžbinu u roku od 48 sati, od evidentiranja narudžbine.Ovo se odnosi na situacije kada galerija proceni da ne može iz objektivnih razloga ispuniti rokove dostave. 
Galerija zadržava pravo da odbije narudžbinu od kupca sa prethodnom istorijom sumnjivih narudžbi.


Načini plaćanja:

Galerija Španac vam pruža jednostavne i sigurne načine plaćanja. Na vama je da odaberete.

1. Plaćanje unapred preko računa, virmanom, bankarskim transferom i opštom uplatnicom.

Državljani Srbije uplatu mogu izvršiti u dinarima na naš dinarski račun.
Broj dinarskog računa RSD: 325-9500600046067-74,  Vojvođanska banka, OTP group, Beograd 

Državljani van teritorije Srbije uplatu mogu izvršiti u evrima na naš devizni račun.
Broj deviznog računa EUR: RS35325960160000686111,  Vojvođanska banka, OTP group, Beograd 

Državljani van teritorije Srbije uplatu mogu izvršiti u dolarima na naš devizni račun. 
Broj deviznog računa USD: RS35325960260000120984,  Vojvođanska banka, OTP group, Beograd

Ukupna suma, na osnovu predračuna, mora biti uplaćena na naš bankovni račun.Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici ili nalogu za prenos dobijate putem e-maila, nakon potvrde porudžbenice.Na Vašu e-mail adresu poslaćemo Predračun i Instrukcije za plaćanje.Naglašavamo da troškove transfera i bankovne troškove snosi kupac.Po evidentiranju vaše uplate, umetničko delo ili dela sa narudžbenice se pakuju i šalju na vašu adresu ako nije drugačije definisano našim dogovorom.

2. Pouzećem.

Ovo se odnosi na kupovinu umetničkih dela manjih vrednosti (do 50.000 dinara)

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa umetničkog dela sa narudžbenice prilikom preuzimanja pošiljke.

Plaćanje se vrši u gotovini na ruke kuriru koji vam je doneo pošiljku.


Uplatnica

Plaćanje uplatnicom podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde porudžbine od strane naše službe podrške. Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


Elektronsko plaćanje

Elektronsko plaćanje podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti preko aplikacije elektronskog bankarstva. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na nalogu za prenos dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde porudžbine od strane naše službe podrške. Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom

Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti kreditnom ili debitnom karticom koja podržava plaćanje putem Interneta. Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


3. Plaćanje na rate.

Plaćanje u gotovini na rate ili čekovima građana

Način kupovine na rate određuje sam kupac, a isplata se vrši lično u galeriji u gotovini ili čekovima građana po dogovoru i u zakazano vreme isplate rate.

Po isplati dogovorenih rata kupac preuzima svoje umetničko delo.


4. Plaćanje lično u galeriji Španac

Ukoliko želite da naručite neko umetničko delo online preko interneta ili e-mailom, a želite da platite u našoj galeriji, to možete učiniti tako što ćete nakon online narudžbine, kontaktirati nas na e-mail galerijaspanac@gmail.com ili putem telefona u galeriju Španac 011/311-0316, ili 064/113-6593

Velika povoljnost plaćanja u galeriji Španac je taj što na licu mesta odobravamo popuste za umetnička dela koja mogi biti i do 20%!


Dostava:

Galerija Španac može da dostavi vašu narudžbinu na bilo koju adresu u Srbiji. 

Rok isporuke je 1 – 5 radna dana u skladu sa pravilima i načinom poslovanja kurirske službe. 

Isporuka robe za firme vrši se nakon registrovanja uplate na računu prodavca Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez AP Kosovo i Metohija. Isporuka izvan teritorije Republike Srbije trenutno nije moguća.


Za dostavu su Vam na raspolaganju sledeće poštanske službe:

1. Post Express kurirska služba Srbije, www.postexpress.rs. Omogućava korisnicima brz i siguran prenos pošiljaka u domaćem i međunarodnom saobraćaju (samo za Sloveniju, Hrvatsku, Republiku Srpsku i Makedoniju).

Za skuplje slike ili za kupovinu više slika, Galerija Španac lično dostavlja slike u Beogradu, okolini Beograda, i to uglavnom vikendom na vašu adresu.


Cena prevoza

Dostava je uključena u cenu proizvoda i neće biti dodatno naplaćena. 


Garancija

Galerija Španac u ponudi ima samo originalna umetnička dela. Garantujemo da je svako umetničko delo zaista delo potpisanog umetnika i u tu svrhu izdajemo zvaničan sertifikat koji garantuje autentičnost, originalnost i vlasništvo umetničkog dela. Na fotografijama prikazanim na sajtu nisu rađene digitalne obrade u cilju otklanjanja nepravilnosti umetničkog dela (uklanjanje oštećenja, ogrebotina i sl.) i boje na fotografiji i boje tog umetničkog dela mogu da se donekle razlikuju usled različitih kalibracija monitora. Svako umetnićko delo se adekvatno pakuje da bi se izbegla oštećenja tokom transporta. Po zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana prijema, vrati proizvod u originalnom neoštećenom stanju, pri čemu kupac snosi troškova vraćanja proizvoda. Pozitivni zakonski propisi osnov su za ostvarivanje svih prava vezanih za garancije.


Ugovor o prodaji na daljinu

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014 i 10/2016 – drugi zakon), kupovina preko naše prodajne internet stranice www.prodajaslika.org smatra se prodajom na daljinu. Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je roba predata. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je dostavljena trgovcu. U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu robe, nakon što se utvrdi da je roba neoštećena i ispravna. Kupac je dužan da robu vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustajanju, roba se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robu je obavezno vratiti u ispravnom i neoštećenom stanju, pri čemu se mora priložiti i račun. Po prijemu robe, utvrdiće se da li je ista ispravna i neoštećena. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koje je nastalo u periodu dok je proizvod bio kod kupca i gde su ođtećenja nastala kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njena priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje robe krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema robe u ispravnom stanju. Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije oštećen ili pogrešan proizvod.  

Vaša galerija Španac



4. Politika kolačića (Cookies)

Kolačići (Cookies) su delovi informacija svakog sajta koji se mogu poslati Vašem pretraživaču u svrhe poboljšavanja Vaših online aktivnosti. Koristimo kolačiće da bismo utvrdili koje stranice ste posetili i koliko često, kako biste pri povratku na sajt imali što bolje iskustvo sa nama. Na primer, kolačići omogućavaju da sačuvate Vašu lozinku tako da je ne morate ponovo da unositi svaki put kada posetite naš sajt. 

Internet kolačići (eng. cookies) su male tekstualne datoteke (fajlovi) poslate sa web sajta koji korisnik pregleda i koji se čuvaju u internet pregledaču (eng. browser), odnosno na samom računaru korisnika. Svaki put kada računar učita neki sajt, pregledač šalje kolačiće ka serveru, obaveštavajući ga o korisnikovim prethodnim aktivnostima. Kolačići su dizajnirani da budu pouzdan mehanizam sajtova i mogu biti pročitani jedino od strane web servera na domenu koji ih je poslao korisniku.


Osnovna svrha kolačića je da Vam obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme. Internet stranica prodajaslika.org koristi kolačiće kako bi pretraga sadržaja i poručivanje proizvoda bili funkcionalniji. Prikupljamo informacije o proizvodima koje imate u Vašoj korpi, ranijim pregledima naših stranica i prijavljivanjima na naš sajt. Imajte na umu da kolačići ne mogu da oštete Vaš računar. Naši serveri prikupljaju šifrovane podatke kako bi Vam obezbedili potpunu udobnost prilikom posete prodavnici. Pomoću njih saznajemo sadržinu Vaših ranije pretraga proizvoda i oblasti interesovanja. Time Vam, pri budućim pregledima, pokazujemo prilagodjen, relevantan sadržaj i srodne proizvode.

Mi ne čuvamo lične podatke, kao što su podaci o kreditnoj kartici, jedinstvenom matičnom broju građana, broju lične karte. U svakom momentu, Galerija Španac se obavezuje na privatnost Vaših ličnih podataka koji će biti korišćeni isključivo za svrhu kupovine na našem sajtu. Osim udobnosti koju Vam korišćenje kolačića omogućava, oni nam pomažu da identifikujemo eventualne greške u radu programa, ispravimo ih i budemo bolji za Vas. Ukoliko želite da onemogućite upotrebu kolačića to možete učiniti u podešavanjima Vašeg pregledača (u okviru ovog odeljka u delu “upravljanje kolačićima” možete pogledati kako se uključuju odnosno isključuju ove opcije u pojedinim internet pregledačima).

Ovim informacijama želimo da Vas uverimo da ne morate brinuti o privatnosti Vaših podataka dok ste na sajtu naše prodavnice i budite sigurni da konstantno radimo na brojnim poboljšanjima kada je Vaša privatnost i bezbednost u pitanju.

Većina web pretraživača automatski prihvata kolačiće, ali ih ne morate nužno prihvatiti. Kako biste onemogućili kolačiće, trebalo bi da pristupite “Help” odeljku na Vašem pretraživaču ili pročitate informacije koje ste dobili uz Vaš pretraživač. Vaše posete našem sajtu će biti znatno poboljšane ako su analitički kolačići omogućeni.  



5. Politika reklamacija


Reklamacije 

Dragi kupci, ukoliko želite da uložite reklamaciju u vezi sa isporučenim paketom i proizvodima, budite slobodni da nas kontaktirate. Nastojimo da sve eventualne nedostatke rešimo bez odlaganja i u Vašu korist. U zajedničkom je interesu da odgovorimo na sva Vaša pitanja u najkraćem mogućem roku, tako da rešavanje Vašeg problema ne traje duže od predviđenog. Molimo Vas da paket pažljivo pregledate pred kurirom odmah po isporuci I da ako primetite bilo kakva oštećenja slikate paket koji došao na vašu adresu oštećen.. Veoma je važno da sva oštećenja nastala u transportu i vidjliva na pakovanju odmah prijavite kuriru koji Vam isporuči robu kao i Galeriji Španac.

Stojimo Vam na raspolaganju u svakom trenutku.


Šta se ne smatra razlogom za ulaganje reklamacije

Nedostatak na proizvodu je nastao nakon preuzimanja, kao posledica vaše radnje ili slučaja, odnosno rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda posle trenutka kada je proizvod predat potrošaču ili trećem licu koje je odredio potrošač, snosi  potrošač, te ovo nije razlog za ulaganje reklamacije.Zato savetujemo da se paket ako je došao oštećen slika ili fotografiše a posle otvaranja istog ako se konstatuje oštećenje Galerija Španac ne odgovara za nastala oštećenja.


Kontakt za reklamaciju

Na sva pitanja u vezi sa postupkom i obradom reklamacije ćemo Vam rado odgovoriti. Upit možete poslati na galerijaspanac@gmail.com ili nas pozvati na broj 011/311-0316



6. Povraćaj sredstava


Ugovor o prodaji na daljinu


Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014 i 10/2016 – drugi zakon), kupovina preko naše prodajne internet stranice www.prodajaslika.org smatra se prodajom na daljinu. Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je roba predata. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je dostavljena trgovcu. U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu robe, nakon što se utvrdi da je roba neoštećena i ispravna. Kupac je dužan da robu vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustajanju, roba se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robu je obavezno vratiti u ispravnom i neoštećenom stanju, pri čemu se mora priložiti i račun. Po prijemu robe, utvrdiće se da li je ista ispravna i neoštećena. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koje je nastalo u periodu dok je proizvod bio kod kupca i gde su ođtećenja nastala kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njena priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje robe krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema robe u ispravnom stanju. Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije oštećen ili pogrešan proizvod.



7. Pravo na odustajanje


Izjava o odustajanju (obrazac)

 

Nakon prijema obrasca za jednostrani raskid ugovora, bez odlaganja ćete primiti obaveštenje o prijemu obrasca za raskid ugovora, zajedno sa uputstvom za vraćanje robe. Troškove vraćanja robe snosi kupac. Izjava o privatnosti podataka: Podaci koje date u u ovom obrascu služe za evidentiranje izmena u prometu (popunjavanje naloga za ispravku). Galerija Španac neće koristiti podatke u druge svrhe. 



 

8. Dostava i ograničenja


Dostava:

Galerija Španac može da dostavi vašu narudžbinu na bilo koju adresu u Srbiji. 

Rok isporuke je 1 – 5 radna dana u skladu sa pravilima i načinom poslovanja kurirske službe. 

Isporuka robe za firme vrši se nakon registrovanja uplate na računu prodavca Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez AP Kosovo i Metohija. Isporuka izvan teritorije Republike Srbije trenutno nije moguća.

 Za dostavu su Vam na raspolaganju sledeće poštanske službe:

1. Post Express kurirska služba Srbije, www.postexpress.rs. Omogućava korisnicima brz i siguran prenos pošiljaka u domaćem i međunarodnom saobraćaju (samo za Sloveniju, Hrvatsku, Republiku Srpsku i Makedoniju).

Za skuplje slike ili za kupovinu više slika, Galerija Španac lično dostavlja slike u Beogradu, okolini Beograda, i to uglavnom vikendom na vašu adresu.


Cena prevoza

Dostava je uključena u cenu proizvoda i neće biti dodatno naplaćena. 




Garancija

Galerija Španac u ponudi ima samo originalna umetnička dela. Garantujemo da je svako umetničko delo zaista delo potpisanog umetnika i u tu svrhu izdajemo zvaničan sertifikat koji garantuje autentičnost, originalnost i vlasništvo umetničkog dela. Na fotografijama prikazanim na sajtu nisu rađene digitalne obrade u cilju otklanjanja nepravilnosti umetničkog dela (uklanjanje oštećenja, ogrebotina i sl.) i boje na fotografiji i boje tog umetničkog dela mogu da se donekle razlikuju usled različitih kalibracija monitora. Svako umetnićko delo se adekvatno pakuje da bi se izbegla oštećenja tokom transporta. Po zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana prijema, vrati proizvod u originalnom neoštećenom stanju, pri čemu kupac snosi troškova vraćanja proizvoda. Pozitivni zakonski propisi osnov su za ostvarivanje svih prava vezanih za garancije.



9. Izjava o konverziji ili kursnoj razlici

Izjava o konverzijama – Sva plaćanja će biti obavljenima u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vase platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.



10. Podaci o trgovcu

  • Pun naziv: Samostalna trgovinska radnja za promet robe na malo i komision Galerija Španac
  • Skraćeni naziv : Galerija Španac
  • Matični broj: 60334706
  • PIB: 104589637
  • Šifra delatnosti: 52480
  • Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 44a
  • Telefon: 011/311-0316, 064/113-6593
  • Web adresa:www.prodajaslika.org
  • Kontakt email:galerijaspanac@gmail.com
  • Radno vreme: radnim danima 10h – 18h, subota 11h – 17h

15% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC