Jezik:

Ljubiša Motić

Omaž Katarini

Autor:

Dimenzije slike 81 x 65

186.000,00 RSD

Kupite ovaj proizvod i zaradite 186 bodova!

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Ljubiše Motića – Omaž Katarini, je stara slika iz 2000. godine. Ovo umetničko delo je naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 81 x 65 cm (bez rama) i 97 x 81 cm (sa ramom). Cena slike Ljubiše Motića – Omaž Katarini je sa ramom. Ram je lux staro zlato, a paspartu je tanak slip staro zlato. Ram je odabran sa stilom i u skladu sa bojama na slici.

Tehnikom ulja na platnu, slika Ljubiše Motića – Omaž Katarini  je jedna od slika gde oslikava precizno detalje iako je u pitanju portret. Motićeva slikarska slikarska percepcija natopljena je fluidom poetske osećajnosti. Ovaj slikar durbinski oštrog opažanja svaku sliku dovodi do perfecije svojim fotografskim slikanjem. Njegove slike su prepoznatljive po motivima koje radi. To su najčešće mrtva priroda, porterti i slikanje detalja u prostoru.

Provodeći život u izolaciji na selu spoznaje lepotu ikonostasa prateći baku u crkvu.
Gledajući ih, imao je utisak da u njima vidi svu lepotu sveta, tu lepotu, krišom je posmatrao satima kroz kjučaonicu seoske crkve dok su se njegovi vršnjaci igrali u porti crkve.
Odrastavši, obilazio je na školskim ekskurzijama muzeje u Beogradu i razgledao dela savremenih umetnika ali su ga emotivno vezivala dela umetnika XIX veka među kojima pre svih dela Uroša Predića, Paje Jovanovića K.Danila,Katarine Ivanović i drugih.
Pod snažnim utiskom navedenih dela odlučio je da postane slikar.

Upisuje akademiju ali ne uspeva da dođe do novih spoznaja lepe, za razliku od savremene umetnosti.
1971.godine upoznaje Veru Ristić, Dr istorije umetnosti za koju kaže da je bila prava enciklopedija slikarstva, od koje otkriva tajnu sive boje koja začinjena bojama omogućuju slikanje inkarnata (boju ljudske kože).Stil mu se kreće u rasponu od hiper do klasičnog realizma a najčešče slika uljem na platnu.
Slika Ljubiše Motića – Omaž Katarini dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Ljubiše Motića – Omaž Katarini

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Ljubiša Motić - Omaž Katarini  81x65.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC