Jezik:

Vasa Dolovački

Trofejni predeo 2016

Autor:

  • Dimenzije slike 70 x 250
  • Za cenu pozvati na 064/113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Vase Dolovačkog – Trofejni predeo 2016, je tipičan primer figuracije i slikanja ljudi u ambijentu, kao i romantizma u slikama koji ovaj umetnik sugeriše. Ovo umetničko delo je naslikano uljem na platnu. Dimenzije slike bez rama su 70 x 250. Slika je bez rama a uslužno se može uramiti kod nas što garantuje i galerijski popust kod uramljivanja. Ovakve slike ostaju često neuramljene jer ne zahtevaju ram.

Tehnikom ulja na platnu, slika Vase Dolovačkog – Trofejni predeo 2016 nas vodi Vasinim platnima tihim, skladnim i svečanim, gde ima nečeg od toplosti i tihog ozarenja zakasnelog srpskog romantizma, pri čemu sentiment koji ovaj umetnik sugeriše, podrazumeva vraćanje poetici malih stvari, te jednom svetu čednom, prisnom i ušuškanom.
Vasina umetnost jeste romantičarska, ali ona nikako ne potpada pod odrednicu romantički idealizovan stil.
I doista, Vasa Dolovački je autentičan poeta minor, slikar intimist, pesnik malih stvari. Kod njega nema prostora za aseptičnost i negaciju.

Diplomira na postdiplomskim studijama na akademiji u Beogradu u klasi Prof. Mirjane Mihac.
Postaje clan ULUS-a. redovan je profesor slikarstva na Akademiji klasicnog slikarstva Univerziteta EDUCONS u Sremskoj Kamenici.
Upornim radom dolazi do ostvarenja mnogih ideala i samim tim postaje jedan od slikara koji su postali simbol Srpskog slikarstva 20. veka.

Dolovački je upravo upornim radom stigao do onog nivoa perfekcionizma koji ga već sada stavlja u ravnopravan odnos sa ovdašnjim realistima, bilo da su oni magičnog, poetskog, fantastičnog ili hiperrealonog usmerenja. Slika Vase Dolovačkog – Trofejni predeo 2016 dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. Izlagao je mnogo puta u zemlji i inostranstvu a njegove slike kupuju kolekcionari širom sveta. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Vase Dolovačkog – Trofejni predeo 2016

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Vasa Dolovački - Trofejni predeo  70x250.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC