Jezik:

Zora Petrović

Slika Zore Petrović – Cveće

Autor:

  • Dimenzije slike 31 x 44
  • Za cenu pozovite na 064/113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Zore Petrović – Cveće, je stara slika nastala između dva rata. Ova slika tipičan primer Zorine škole slikanja a njene slike su danas cenjene i prava su retkost na tržištu. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 31 x 44 cm (bez rama) i  51 x 64 cm ( ra ramom). Ram je slike Zore Petrović – Cveće je stari originalan. Ram je široki tamno sivi, a paspartu je tanak slip staro srebro. Cena slike je sa ramom. Za cenu slike Zore Petrović – Cveće pozovite na gore pomenuti broj.

Zora Petrović rodjena 17. maj 1894. godine u Dobrici je bila srpska slikarka koja se ubraja u najznačajnije predstavnike ekspresionizma u slikarstvu Srbije između dva rata.
Slikarstvo je studirala u Pešti kod profesora Deak-Ebnera, i učestvovala na kursevima profesora Retija u tzv. ‘Barbizonu u Nađbanji’.
U Beograd se vraća 1919. kada završava Umetničko-zanatsku slikarsku školu kod profesora Ljube Ivanovića i zapošljava se kao nastavnica u Realci u Beogradu, a od 1921. do 1944. predaje u Drugoj ženskoj gimnaziji ‘Kraljica Natalija’.
U Pariz 1925.-1926. godinu dana boravi u ateljeu Andre Lota.
Radila je najpre kao učitelj crtanja, a u Slikarskoj školi Mladena Josića kao honorarna profesorka slikarstva od 1942. do 1944.

Slika Zore Petrović – Cveće, je tipičan primer njenog kolorističnog ekspresionizma kome je ostala verna do kraja života. Teme njenih slika su enterijeri, portreti, mrtve prirode ali najčešće aktovi i žene iz naroda. Godine 1952. dobila je posao profesora na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu i tu radila do kraja života. Preminula je u Beogradu 25. maja 1962. i sahranjena u Pančevu.

Slika Zore Petrović – Cveće dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti između dva rata koji traže originalna umetnička dela. Zato se spremite da budete opčinjeni ovim prelepim umetničkim delom. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Slika Zore Petrović – Cveće

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

15% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC