Jezik:

Stojan Aralica

Slika Stojana Aralice – Štafelaj

Autor:

  • Dimenzije slike 42 x 36
  • Za cenu pozvati na 064/113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Stojana Aralice – Štafelaj, je stara slika iz 1966. godine. Stojan Aralica je bio jedan je od vodećih srpskih i jugoslovenskih umetnika XX veka. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 42 x 36 cm (bez rama) i  46 x 40 cm ( ra ramom). Cena slike Stojana Aralice – Štafelaj je sa ramom.
Ram slike Stojana Aralice – Štafelaj je prilagođen slici. Ram je tanak zlatni slip. Ram je originalan i u skladu sa bojama na slici.

Njegov opus čini preko 1500 umetničkih dela. On se hronološki može podeliti na minhensku, parisku, zagrebačku i beogradsku fazu, sa jasno određenim stilskim obeležjima. U prvoj fazi vidljivi uticaji akademizma i secesije. Počinje sa portetima i sakralnim motivima, da bi potom nastavio da radi portete i aktove. U Parizu iz osnova menja umetnički pristup, a najčešći motivi su mu pejzaž i mrtva priroda. U vreme kada je živeo u Zagrebu slikao je prevashodno intimne isečke predela sa Jadrana. To je najuspešnije doba njegovog stvaralaštva, sa slikama punim topline, svetlosti i intezivne čiste boje. Slika Stojana Aralice – Štafelaj je tipičan primer njegovog slikarstva.

Studijski je obišao skoro celu Evropu i neke države severne Afrike. Stojan Aralica je prvi put samostalno izlagao u Zagrebu 1920. godine i posle je priredio mnogo izložbi širom Jugoslavije. Dela Stojana Aralice se čuvaju i izlažu u Narodnom muzeju i Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Njegova dela su  i u Galeriji Matice srpske i Spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, kao i u mnogim muzejsko-galerijskim ustanovama i privatnim kolekcijama.

Pored toga, slika Stojana Aralice – Štafelaj dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti koji traže originalna umetnička dela. Zato se spremite da budete opčinjeni ovim prelepim umetničkim delom. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Stojana Aralice – Štafelaj

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC