Jezik:

Sava Stojkov

Slika Save Stojkova – Zima na salašu

Autor:

  • Dimenzije slike 80 x 100
  • Za cenu pozvati na 064/113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Save Stojkova – Zima na salašu je stara slika iz 2012.godine. Ovo je redak primer stare njegove slike sa snežnim motivom koje se može naći u slobodnoj prodaji. Zato ova slika zauzima posebno mesto kod kolekcionara i ljubitelja Save Stojkova. Sava Stojkov je slikar pejsaža sa prepoznatljivom atmosferom.

Ova slika rađena tehnikom je ulje na platnu. Dimenzije slike su 80 x 100 bez rama i 100 x 120 sa ramom. Cena slike Save Stojkova – Zima na salašu je sa ramom.Glavni ram je lux široki srebrni, a paspartu je široki teget sa srebrnim slipom. Ram prati pastelne boje na slici i daje slici posebnu notu.

Sava Stojkov je pesnik bačke ravnice, njenih predela i njenih ljudi. Njegovo harmonično slikarstvo se osniva na čistom i preciznom filigranskom radu. Idiličnost njegovih radova sa dubokim horizontom odiše mirnoćom i tišinom. Iz njegovih slika koje su postavljeni na principu kontrasta svetla i senke zrači tajanstvenost. Pored pejzaža Sava Stojkov je bio i izvanredan portretist.
On je slikao likove iz bačke ravnice i svoje portrete stavljao u ravničarski pejzaž gde oni i pripadaju.

Slikarsko delo Save Stojkova je monument ravnice u Bačkoj i njenim ljudima.To je spomenik posvećen s puno ljubavi i jedinstvenoj atmosferi. Živeo je i stvarao u Somboru. Ostavio je iza sebe opus od preko 40 hiljada slika. Tehnika i sadržina njegovih slika pokazuje da je vešt crtač i sjajan kolorista. Sve slike iz tog peroda Savinog stvaralaštva su retka danas u slobodnoj prodaji.Dela Save Stojkova se nalaze u mnogim uglednim institucijama, galerijama, kao i u privatnim kolekcijama. Izlagao je u zemlji i inostranstvu, širom sveta oko 312 puta, samostalno kao i na još 550 grupnih izložbi i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Slika Save Stojkova – Zima na salašu dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti koji traže originalna umetnička dela. Zato se spremite da budete opčinjeni ovim prelepim umetničkim delom. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Save Stojkova – Zima na salašu.

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC