Jezik:

Peđa Milosavljević

Slika Peđe Milosavljevića – Neretva

Autor:

  • Dimenzije slike 97 x 130
  • Za cenu pozvati na 064/ 113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Peđe Milosavljevića – Neretva, je stara slika iz 1973. godine. Peđa Milosavljević je bio jedan je od vodećih srpskih i jugoslovenskih umetnika XX veka. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 97 x 130 cm (bez rama) i  101 x 134 cm ( ra ramom). Cena slike Peđe Milosavljevića – Neretva je sa ramom.
Ram slike Peđe Milosavljevića – Neretva je prilagođen slici. Ram je originalan tanak sivi slip. Ram je odabran sa stilom i u skladu sa bojama na slici.

Peđa Milosavljević je rođen 1908. godine u Lužnicama kod Kragujevca. Gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Beogradu, a slikarstvo je privatno učio kod Jovana Bjelića, dok se usavršavao u Parizu. Kao diplomirani pravnik bio je više godina u diplomatskoj službi u Parizu, Madridu i Londonu. Redovni član SANU je postao je 1976. godine. Nosilac je Gran prija za slikarstvo na Međunarodnoj izložbi u Parizu, 1937. godine, Sedmojulske nagrade, nagrade Oktobarskog salona, Zlatne plakete ULUS-a i drugih.

Na našu likovnu scenu stupio je 1929. godine u jeku raznih trendova, ali se nijednom nije priklonio. Svoj stil je nazvao “stil čovek”. Slikarske boje je u svojoj knjizi opisivao kao “tkivo, krv i telo slikarstva” i kao “najviši oblik slikarske misaonosti”. Peđa Milosavljević je, jednom rečju, transponovao u svoju umetničku realnost sve što ga je kao umetnika zanimalo, od pariskih krovova i Dubrovnika do aktova i životinja. Međutim, ni društvenu stvarnost onakvu kakva je bila nije prećutkivao. Peđa Milosavljević je primer renesansne ličnosti kakva se kod nas retko viđa, sa stavom koji nije krio zarad ličnog interesa.

Pored toga, slika Peđe Milosavljevića – Neretva dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti koji traže originalna umetnička dela. Zato se spremite da budete opčinjeni ovim prelepim umetničkim delom. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Peđe Milosavljevića – Neretva.

Akademik Predrag Peđa Milosavljević preminuo je 1987. godine u Beogradu.

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

15% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC