Jezik:

Branko Stanković

Slika Branka Stankovića – U enterijeru

Autor:

  • Dimenzije slike 95 x 65
  • Za cenu pozvati na 064/ 113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Branka Stankovića – U enterijeru, je stara slika iz 1954. godine. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 95 x 65 cm (bez rama) i  115 x 85 cm ( ra ramom). Cena slike Branka Stankovića – U enterijeru je sa ramom.
Ram slike Branka Stankovića – U enterijeru je prilagođen slici. Ram je originalan široki staro zlato a paspartu je tanak prljavo beli ram. Ram je odabran sa stilom i u skladu sa bojama na slici.

Glavni motivi njegovog slikarstva su enterijeri a ređe portreti i pejsaži. Poznate su i njegove slike na kojima su prikazani pejzaži primorskih gradova Evrope i Amerike kao i ciklus slika na kojima je prikazana izgradnja hidrocentrale Đerdap. Na njegovim slikama primetan je postimpresionistički uticaj sa naglaskom na
koloritu.

Stanković Branko Lale je rođen 10. februara 1915. godine u selu Bresnica kod Čačka. Slikarstvo i likovnu pedagogiju završio je u Umetničkoj školi u Beogradu, a nastavnici su mu bili Beta Vukanović, Ljuba Ivanović i Dragi Stojanović. Usavršavao se, zatim, na akademskom tečaju kod Ivana Radovića i Nikole Beševića, a vajarstvo je izučavao kod Simeona Roksandića.

Bio je profesor likovnih umetnosti u Požarevcu, Knjaževcu i Beogradu. Učestvovao je na više grupnih izložbi u svim većim gradovima Jugoslavije, a priredio je i više od 30 samostalnih izložbi.
Radio je neko vreme kao profesor, a potom kao sekretar ULUS-a na afirmaciji moderne umetnosti u Jugoslaviji. Izlagao je na mnogim kolektivnim izložbama u gotovo svim značajnim centrima u zemlji i svetu. Dobitnik je nagrade ULUS-a i Plakete Skupštine grada Beograda. 1969. godine.
Stanković Branko Lale je umro u Beogradu 24. avgusta 1989. godine.

Slika Branka Stankovića – U enterijeru dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti koji traže originalna umetnička dela. Zato se spremite da budete opčinjeni ovim prelepim umetničkim delom. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Branka Stankovića – U enterijeru

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

15% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC