Jezik:

Veljko Đurđević

Radočelo

Autor:

Dimenzije slike 17×25

69.400,00 RSD

Kupite ovaj proizvod i zaradite 69 bodova!

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Veljka Đurđevića – Radočelo, jedno je od poslednjih pejsaža slikano metotodom plenerizma. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 17 x 25 cm (bez rama) i 47 x 55 cm (sa ramom). Cena slike Veljka Đurđevića – Radočelo je sa ramom. Ram je braon široki, a paspartu je bež platneni sa tankim slipom staro zlato. Ram je odabran sa stilom i u skladu sa bojama na slici.

Tehnikom ulja na platnu Veljka Đurđevića – Radočelo ulazimo u svet plenerizma, pravca koji retko rade današnji slikari ali Veljko je jedan od retkih. Plenerizam je metoda slikanja uživo, direktno u prirodi. Đurđević je i ranije, još u vreme studija, pokazao da ne želi da bude puki majstor-kopista ili podražavalac velikih imena našeg i svetskog ostvarenja. U poslednje vreme slika i motiv Beograda, Srbije i naših manastira.

Veljko Đurđević je nastavio radeći skice i studije po prirodi, figure, akta, portreta, pejzaža, služeći se povremeno fotografijom kao predloškom. Kada je dostigao potreban nivo ubedljivosti slikane materije, ambiciozno i sa puno poleta približio se realizmu velikih ruskih slikara. U delima Šiškina, Rjepina, Vereščagina i dr., pronašao je onaj likovni kvalitet koji je poistovetio sa lepotom živopisnih predela Srbije. Znao je da nebo nad ruskim tajgama ne može biti isto kao nebo nad šumadijskim poljima i planinama. Zato su motivi Rajca, Mokre Gore, Rzava, Prokletija, suvoborskih livada, i dr. slikani dušom istinskog zaljubljenika mladog čoveka koji zna svoje korene, gde pripada i šta mu je dužnost da kao slikar ostavi za sobom.

Diplomirao 2005. na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Momčila Antonovica, gde je kao jedan od naboljih i najtalentovanijih studenata imao stipendiju Akademije.
Izlagao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Od značajnijih: u Miler galeriji u Sinsinatiju, Paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, Muzeju Gornji Milanovac i u Kulturnom centru “Monca” u Italiji.
Njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama u Srbiji, Engleskoj, Sjedinjenim američkim državama, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji…
Član je Udruženja likovnih umetnika “Esnaf” a odmah po diplomiranju primljen je u Udruženje likovnih umetnika Srbije.

Đurđević je upravo upornim radom stigao do onog nivoa perfekcionizma koji ga već sada stavlja u ravnopravan odnos sa ovdašnjim realistima, bilo da su oni magičnog, poetskog, fantastičnog ili hiperrealonog usmerenja. Slika Veljka Đurđevića – Radočelo dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Veljka Đurđevića – Radočelo

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Veljko Đurđević - Radočelo  17x25.jpg

15% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC