Jezik:

Goran Mitrović

Panonski čuvar

Autor:

Dimenzije slike 26×32

89.300,00 RSD

Kupite ovaj proizvod i zaradite 89 bodova!

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Gorana Mitrovića – Panonski čuvar je stara slika iz 2001. godine. Ovo je redak primer stare njegove slike koje se može naći u slobodnoj prodaji. Zato ova slika zauzima posebno mesto kod kolekcionara i ljubitelja Gorana Mitrovića. Goran Mitrović je slikar pejsaža sa prepoznatljivom atmosferom.

Ova slika rađena tehnikom je ulje na platnu. Dimenzije slike su 26 x 32 bez rama i 46 x 52 sa ramom. Uz kupljenu sliku Gorana Mitrovića – Panonski čuvar ide originalni sertifikat. To je potvrda o originalnosti i autentičnosti slikarskog dela. Cena slike Gorana Mitrovića – Panonski čuvar je sa ramom.

Ram je pažljivo odabran od strane autora. Glavni ram je drveni tamno braon, a paspartu je drveni tamno zeleni sa zlatnim slipom koji prati pastelne boje na slici i daje slici posebnu notu. Njegove slike imaju posebno i simboličnio značenje melanholičnog štimunga. U njegovim ravnicama zatamnjenim tmurnim, oblačnim nebom posmatrač može da oseti nešto “rusko”. Miris vlažne, jesenje stepe poput one koju je rečima slikao Gogolj.

Njegovi plastovi sena, strašila, i čovekolike lutke svojim pojavama vas uvlače u prizore opuštenih salaša kao element fantastike. Mitrovićev način slikanja po svom realističnom maniru stoji u suprotnosti sa ezoteričnim sadržajem njegovih slika. Upravo taj kontrast daje ubedljivost u koja je zapravo izvor njegovog emotivnog delovanja. Tehnika i sadržina njegovih slika pokazuje da je vešt crtač i sjajan kolorista. Sve slike iz tog perioda Mitrovićevog stvaralaštva su retka danas u slobodnoj prodaji.

Sve scene i prizori Mitrovićevih  slika su u stalnom pokretu. Ove scene su rezultata brilijantne slikarske virtuoznosti i čistog pogleda. Lepa, prostrana nebesa moćna su sinteza svetlosti prostora, tajanstvena i lepa. Njegove slike su posebne jer pored toplih boja i jedinstvenog slikanja koja je prepoznatljiva on je ostavio dubok trag do danas. Mirovićeva dela se nalaze u mnogim uglednim institucijama, galerijama, kao i u privatnim kolekcijama. Izlagao je nebrojeno puta u zemlji  inostranstvu. Zastupljen je enciklopedijama, leksikonima i knjigama o umetnosti.

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Goran Mitrović - Panonski čuvar  26x32.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC