Jezik:

Milić od Mačve

Kragujevačko žitije

Autor:

  • Dimenzije slike 62×72
  • Za cenu pozvati na 064/113-6593

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Milića od Mačve – Kragujevačko žitije rekek delo medijalnog peroda je  iz 1959. godine. Ovo je redak primer stare njegove slike koje se može naći u slobodnoj prodaji. Ova slika zauzima posebno mesto u Milićevoj monografiji tog perioda. U monografiji je svrstao njegove najbolje slike. Ljubitelji Milića od Mačve će voleti ovu sliku jer je nastala u medijalnom periodu a to su retke njegove slike koje se mogu naći u slobodnoj prodaji.

Slika Milića od Mačve – Kragujevačko žitije rađena tehnikom je ulje na dasci.

Dimenzije slike su 62 x 72 bez rama i 78 x 88 sa ramom. Uz kuplenju sliku Milića od Mačve – Kragujevačko žitije ide originalni sertifikat. To je potvrda o originalnosti i autentičnosti slikarskog dela.Slika Milića od Mačve – Kragujevačko žitije ima posebnu vrednost jer je nastala 1959. godine sa kojom se nije ponavljao i zato je ona autentična. Ona je biser medijalnog perioda koja je ostala u njegovoj porodici. Radio je sliku u dahu a veliki slova je na slici skreću pažnju na Kragujevačka žitija.

Cena slike Milića od Mačve – Kragujevačko žitije je sa ramom. Glavni ram lux široki staro zlato sa bordurom, a paspartu je tanak natur slipom koji prati pastelne boje na slici i daje slici posebnu notu.

Njegove slike imaju posebno i simboličnio značenje. Na njegovim slikama dominiraju lebdeći balvani po kojima je naročito poznat, zatim užarene lopte i sante leda. Njegovi uzori u slikarstvu bili su Boš, Brojgel, Ivan Generalić i Salvador Dali, a za njegovo slikarstvo bi se moglo reći da je svojstvena mešavina figurativnog nadrealizma i naivne umetnosti. Osim slikanja bavio se i arhitekturom, vajarstvom i pisanjem poezije. Imao je specifičan stil odevanja: crni plašt sličan mantiji, crnu beretku i štap nalik na vladičanski.

U nekim krugovima važio je za jednog od najvećih srpskih rodoljuba. Njegove slike su posebne jer pored toplih boja i jedinstvenog slikanja koja je prepoznatljiva on je ostavio dubok trag do danas. Milićeve slike se nalaze u mnogim uglednim institucijama, galerijama, kao i u privatnim kolekcijama. Izlagao je nebrojeno puta u zemlji  inostranstvu. Zastupljen je enciklopedijama, leksikonima i knjigama o umetnosti.

 

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

MIlić od Mačve - Kragujevačko žitije  62x72.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC