Jezik:

Veljko Đurđević

Sveta Petka

Autor:

Dimenzije slike 18×24

69.400,00 RSD

Kupite ovaj proizvod i zaradite 69 bodova!

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Veljka Đurđevića – Sveta Petka, budi posebno osećanje kod ljudi koji vole Kalemegdan. Taj monumentalni deo Beograda pored ušća dveju reka je često oslikan u umetničkim slikama. Ovo umetničko delo, naslikano uljem na platnu. Dimenzije su 18 x 24 cm (bez rama) i 42 x 48 cm (ra ramom). Cena slike Veljka Đurđevića – Sveta Petka je sa ramom. Ram je braon sa zlatnim perlama, a paspartu je široki bež platneni sa tankim slipom staro zlato.

Tehnikom ulja na platnu Veljka Đurđevića – Sveta Petka ulazimo u svet plenerizma, pravca koji retko rade današnji slikari ali Veljko je jedan od retkih. Plenerizam je metoda slikanja uživo, direktno u prirodi. Đurđević je i ranije, još u vreme studija, pokazao da ne želi da bude puki majstor-kopista ili podražavalac velikih imena našeg i svetskog ostvarenja. U poslednje vreme slika i motiv Beograda, Srbije i naših manastira.

Kada je dostigao potreban nivo ubedljivosti slikane materije, ambiciozno i sa puno poleta približio se realizmu velikih ruskih slikara. U delima Šiškina, Rjepina, Vereščagina i dr., pronašao je onaj likovni kvalitet koji je poistovetio sa lepotom živopisnih predela Srbije. Znao je da nebo nad ruskim tajgama ne može biti isto kao nebo nad šumadijskim poljima i planinama.

Diplomirao 2005. na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Momčila Antonovica, gde je kao jedan od naboljih i najtalentovanijih studenata imao stipendiju Akademije.
Od značajnijih: u Miler galeriji u Sinsinatiju, Paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, Muzeju Gornji Milanovac i u Kulturnom centru “Monca” u Italiji.
Njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama u Srbiji, Engleskoj, Sjedinjenim američkim državama, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji…

Slika Veljka Đurđevića – Sveta Petka dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i originalnosti. To ga čini idealnim izborom za ljubitelje umetnosti koji traže originalna umetnička dela. Dajte dašak sofisticiranosti svom prostoru uz sliku Veljka Đurđevića – Sveta Petka

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Veljko Đurđević - Kalemegdan - Sveta Petka  18x24.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC