Jezik:

Sava Stojkov

Dvorište

Autor:

  • Dimenzije slike 60 x 90

558.000,00 RSD

Kupite ovaj proizvod i zaradite 558 bodova!

Galerija Španac nije u PDV sistemu.

Samo za online porudžbine

Uz svaku kupovinu dolazi i popust!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu uz promo kod "SPANAC" dok zarađujete i poene koje možete iskoristiti za umanjenje računa. Zaradite prosečno 10% od iznosa korpe, nazad na svoj račun nakon svake kupovine. Čak i kada koristite svoje poene, vrednost vaše kupovine se pripisuje vašem nalogu. Uživajte u kupovini umetničkih dela najpoznatijih domaćih slikara.

Opis

Slika Save Stojkova – Dvorište je stara slika iz 1994. godine. Ovo je redak primer stare njegove slike koje se može naći u slobodnoj prodaji. Ova slika zauzima posebno mesto u Savinoj monografiji. U monoigrafiji je svrstao njegove najbolje slike. Zato ova slika zauzima posebno mesto kod kolekcionara i ljubitelja Save Stojkova. Sava Stojkov je slikar pejsaža sa prepoznatljivom atmosferom.

Ova slika rađena tehnikom je ulje na platnu. Dimenzije slike su 60 x 90 bez rama i 80 x 90 sa ramom. Uz kupljenju sliku Save Stojkova – Dvorište ide originalni sertifikat. To je potvrda o originalnosti i autentičnosti slikarskog dela.

Cena slike Save Stojkova – Dvorište je sa ramom. Ram je pažljivo odabran od strane autora. Glavni ram je lux staro zlato, a paspartu je drveni crni boje sa zlatnim slipom koji prati pastelne boje na slici i daje slici posebnu notu.

Sava Stojkov je pesnik bačke ravnice, njenih predela i njenih ljudi.
Njegovo harmonično slikarstvo se osniva na čistom i preciznom filigranskom radu. Idiličnost njegovih radova sa dubokim horizontom odiše mirnoćom i tišinom. Iz njegovih slika koje su postavljeni na principu kontrasta svetla i senke zrači tajanstvenost. Pored pejzaža Sava Stojkov je bio i izvanredan portretist.
On je slikao likove iz bačke ravnice i svoje portrete stavljao u ravničarski pejzaž gde oni i pripadaju.

Slikarsko delo Save Stojkova je monument ravnice u Bačkoj i njenim ljudima. To je spomenik posvećen s puno ljubavi i jedinstvenoj atmosferi. Živeo je i stvarao u Somboru. Ostavio je iza sebe opus od preko 40 hiljada slika.Tehnika i sadržina njegovih slika pokazuje da je vešt crtač i sjajan kolorista. Sve slike iz tog peroda Savinog stvaralaštva su retka danas u slobodnoj prodaji.

Njegove slike su posebne jer pored toplih boja i jedinstvenog slikanja koja je prepoznatljiva on je ostavio dubok trag do danas. Dela Save Stojkova se nalaze u mnogim uglednim institucijama, galerijama, kao i u privatnim kolekcijama. Izlagao je u zemlji i inostranstvu, širom sveta oko 312 puta, samostalno kao i na još 550 grupnih izložbi i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.
Najznačajnija priznanja su Velika nagrada bijenala u Milanu 1980. godine, Nagrada I bijenala Jugoslovenske naivne umetnosti u Svetozarevu 1982. godine, nagrade u Veroni 1982. godine i 1984. godine, nagrada bijenala za životno delo u Jagodini 1993. godine i Masarikova nagrada u Pragu 1996. godine. Zastupljen je enciklopedijama, leksikonima i knjigama o umetnosti.

 

Ukoliko imate problema sa registracijom ili Vam je potrebna hitna dostava, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom kako bi poručili željeni proizvod!
Za porudžbinu proizvoda telefonskim putem neophodno je da zapamtite šifru ili naziv artikla koji želite kupiti!

Telefon: +381 11 311 0316,  +381 64 113 65 93 – Đorđe

 

 

 

 

Hvala na poverenju!

Gledali ste

Niste pregledali nijedan proizvod.

Pošaljite upit
za ovaj
proizvod

Sava Stojkov - Dvorište  60x90.jpg

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC