Jezik:

Dragan Martinović

Kategorije

Detaljna pretraga

Cena

Autori

Lista autora

Sve slike izabrane kategorije/autora

  • Rođen je 1957. godine u Bogatiću..
  • Odrastao je pored oca Milivoja pozorišnog reditelja i slikara i Milića od Mačve, osnivača mačvanske slikarske škole. Još u ranom detinjstvu počinje da slika i sa petnaest godina postaje član pomenute grupe.
  • Već sa sedamnaest godina prvi put samostalno izlaže u Šapcu, 1975. godine. 1976. godine upisuje Likovnu akademiju u Beogradu, gde osnovne i postdiplomske studije završava u klasi profesora Zorana Petrovića. Odmah po završetku studija kreće u intenzivnu izložbenu delatnost.
  • Grupno je izlagao na više od dvestotine izložbi u zemlji i inostranstvu, dok je samostalno izlagao preko 140 puta, takođe širom zemlje i u inostranstvu: ŠabacBeogradSremska MitrovicaNovi SadKragujevacOpatijaSuboticaNjujorkHong KongMinhenParizBečAtinaMilano
  • Učesnik je mnogih kolonija i dobitnik je više značajnih nagrada kao što su: nagrada Sremskog i Vojvođanskog salona, Nagrada za kulturu, Godišnja nagerada „Mina Karadžić“, Velika nagrada Fondacije „Petar Lubarda“… Član je nastarije slikarske grupe na Balkanu – „Lada“, Udruženja likovnih umetnika (ULUS) od 1981. godine, ULB od 1983. godine, Udruženja likovnih umetnika „Sirmium“ od 1983. godine, osnivač je i idejni vođa Udruženja likovnih umetnika „ESNAF„, osnivač pokreta „Ja volim Mitrovicu“, Društva za kulturu življenja „OKO“, „Pečat“ iz Bogatića i „Reč“ iz Prijepolja.
  • Član je masonske lože, obedijencija Velike Nacionalne Lože Srbije, gde je obavljao funkciju Velikog Majstora do 2009. godine. Zajedno sa kolegom i masonskim bratom, Draganom Maleševićem Tapijem i još nekolicinom masonske braće, osnivač je Reda vitezova Templara Srbije.
  • Od 1983. godine bavi se pedagoškim radom, što će krunisati osnivanjem Akademije klasičnog slikarstva. 2008. godine imenovan je za dekana Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta „Edukons“ Novi Sad.
  • Živi i radi u Sremskoj Mitrovici, a njegova dela su zastupljena u mnogim muzejskim i privatnim kolekcijama širom zemljine kugle.

Kategorije

Kategorije za pretragu

Detaljna pretraga

Cena

Autori

Lista autora

10% POPUSTA

na prvu kupovinu
uz promo kod “SPANAC